Munkahelyi egészség és biztonság, fokozott ellenőrzések – Országos munkavédelmi és munkaügyi roadshow indult

Országos munkavédelmi és munkaügyi roadshow-t indított a Nemzetgazdasági Minisztérium, június 19-éig 39 helyszínre látogatnak el a Társadalmi Megújulás Operatív Program (Támop) munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése elnevezésű kiemelt projekt keretében.

Vörös Szabolcs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Támop projekt-végrehajtási osztályának munkatársa a roadshow-t indító budapesti rendezvényen elmondta, hogy az európai uniós források felhasználásával 2012. október 1. és 2015. június 30. között valósul meg a 3,7 milliárd forint összköltségű kiemelt projekt, amelynek kommunikációs részeként tartják a társadalmi tudatosságot növelő roadshow-kat.

Az országos rendezvénysorozaton a teljes lakosságot érintő információk hangzanak el – hangsúlyozta az NGM szakmai koordinátora.

Az öt részből álló kiemelt projektről szólva Vörös Szabolcs kiemelte, hogy átfogóan szeretnék elősegíteni a jogszerű, biztonságos és egészséget nem veszélyeztető munkavégzést.

A kiemelt programban a többi között informatikai fejlesztést, eszközbeszerzéseket valósítanak meg, szakmai képzéseket tartanak, támogatják a döntéselőkészítő rendszer bevezetését, koordinálták az ingyenes jogpont+ mini projekteket, kommunikációs és pr-tevékenységet végeznek – ismertette Vörös Szabolcs.

Példaként említette az NGM szakmai munkatársa, hogy az informatikai fejlesztés keretében egyebek között lehetővé teszik a bevitt adatok elemzését, illetve a kötelező adatszolgáltatás során webes felületen juttathatják majd el az eddigi papíralapon szolgáltatott adatokat a munkaadók a hatósághoz.

Kapcsolódó bejegyzések